NRC Ebooks FAQ

Wat zijn NRC ebooks?

NRC ebooks zijn bundelingen van artikelen op het gebied van nieuws, politiek, sport en cultuur. De ebooks bevatten de beste journalistiek van NRC, zo geselecteerd dat je je de materie snel eigen kunt maken. NRC ebooks kunnen ook ‘lichtere kost’ bevatten, zoals bundelingen van columns.

Waar gaan NRC ebooks over?

De eerste uitgaven van NRC ebooks gaan over de Tour de France, bouwen in Nederland en de economische crisis. Maar de opzet is breed: sport, politiek, cultuur, economie: alle onderwerpen die in de actualiteit spelen kunnen aanleiding vormen voor NRC ebook.

Heb ik de inhoud van NRC ebook eerder kunnen lezen in de krant?

Het meeste wel. De artikelen uit ons rijke archief vormen de basis voor de uitgave. Wel wordt er per uitgave door de redactie beoordeeld welke artikelen actueel en relevant zijn.

Hoe vaak verschijnen er NRC ebooks?

De nieuwsagenda bepaalt hoe vaak er nieuwe publicaties verschijnen.

Hoe lang zijn NRC ebooks?

NRC ebooks zijn bedacht om je in een uur lezen een stuk verder te brengen in een bepaald onderwerp. Titels zullen tussen de 10 en 20.000 woorden bevatten. Maar uitzonderingen naar boven zijn mogelijk.

Hoeveel kosten NRC ebooks?

Dat hangt er een beetje vanaf hoe ‘dik’ ze zijn. Prijzen beginnen bij 1,99 euro. Een ebook zal meestal rond de 2,49 kosten, en waarschijnlijk niet snel meer dan een euro of vijf.

Op welke apparaten kan ik NRC ebooks lezen?

Op de meeste ereaders, smartphones, desktopcomputers en tablets. NRC Shorts zijn verkrijgbaar in .epub.

Kan ik suggesties doen voor toekomstige onderwerpen?

Dat kan zeker. Stuur een e-mail met je suggestie aan Ward Wijndelts.