Talkin' Jazz

Amanda Kuyper

Muziekredacteur Amanda Kuyper interviewt voor NRC Handelsblad de grote jazzartiesten ter aarde. In dit ebook zijn elf van de mooiste interviews gebundeld. Van Rita Reys tot Ornette Coleman.

Bezeten van het vak zijn ze. Elk van de elf musici in deze jazzbundel. Wie eenmaal aangeraakt is door de muziek en het spel van de vrije val in de noten kent, blijft erdoor bevangen.

,,I'm consumed with music 24 hours a day. Het is een missie zonder einde”, zegt jazz tenorsaxofonist Sonny Rollins. Met muziek als way of life, nooit als bijzaak. Nieuwe ideeën achtervolgen tot in de dromen. Van kindsaf aan worden melodieën gevormd in het hoofd; de talloze notities, de aanzetten tot composities neergeschreven. Thuis aan de piano, onderweg naar of zelfs vlak vooraf aan de concerten. ,,Ik hoor het hele orkest in mijn hoofd en weet precies waar violen en blazers komen te vallen in een stuk”, zegt componist Burt Bacharach. Hij sloot zich eens op in het toilet van de studio terwijl het orkest zat te wachten. ,,Om alles aan te passen.”

Leestijd: 2 uur.

€2,99 Download nu Beschikbare versies
EPUB

Alle ebooks